Heb je interesse in een van mijn diensten, of heb je een vraag? Klik hier en neem contact op!

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

HomeZoekmachine optimalisatie (SEO)
"SEO is een avontuur waarbij je veel vaardigheden nodig hebt, zowel technisch als niet-technisch om te overleven" - Deepanshu Gahlaut

Wil je graag de juiste bezoekers in grote aantallen naar je website krijgen? Dan is Search Engine Optimization (SEO) de juiste optie om beter vindbaar te worden in zoekmachines zoals Google en Bing! Toch zal je geduldig moeten zijn want direct resultaat zul je niet zien helaas. Echter zal jij op de lange termijn veel meer bezoekers krijgen doordat je onbetaald een toppositie bereikt in de zoekmachines. Daarbij is SEO ook nog eens laagdrempelig, want het is makkelijk toepasbaar op jouw website.

SEO uitgelegd

Wat is SEO?

SEO optimalisatie, ook wel Search Engine Optimization, in het Nederlands: Zoekmachine optimalisatie. SEO kan toegepast worden binnen jouw marketingafdeling en is een middel om meer organische (gratis) bezoekers naar jouw website te trekken met relevante zoektermen binnen zoekmachines zoals Google en Bing. De resultaten zullen pas op een lange termijn zichtbaar worden. Met de juiste inspiratie, doorzettingsvermogen en kennis ligt het halen van topposities binnen handbereik!

Voor 95% van de Nederlanders start de zoektocht naar een product of bedrijf in een zoekmachine. Om onder de aandacht van je doelgroep te komen en leads te genereren moet je dus gewoon bovenaan in de zoekmachines staan. Zelfs als mensen de aankoop uiteindelijk offline (in de winkel) doen!

Runatech SEO zoekmachine optimalisatie voor Fitnesstyle
Een helder overzicht

Voordelen van SEO

Het toepassen van zoekmachine optimalisatie (SEO) heeft vele voordelen voor jouw website of webshop. Hieronder worden de voordelen uitgelegd!

Gratis klikken van jouw relevante bezoekers

Organisch verkeer in Google is gratis! Als je website goed rankt, dan kost je dat niets. Of er nu één persoon op je link klikt per dag, of een miljoen. Des te meer een goede reden om je SEO te optimaliseren.

Verbetert de kwaliteit van jouw website

Als je de juiste zoekwoorden gebruikt die passen bij jouw doelgroep zul je zien dat de algehele kwaliteit van jouw website omhoog gaat!

Kan voor elke website worden toegepast

SEO is toepasbaar op elke website! Of je de website met WordPress maakt, of helemaal zelf codeert, Google zal je altijd weten te vinden, mits je het goed instelt.

Effect is goed meetbaar

Meten is weten. Gelukkig is SEO goed te meten! Via onder andere Google Analytics en Google Search Console kunnen we snel kijken hoe je website ervoor staat in Google, en hoe we dit kunnen optimaliseren.

Focus op gerichte specifieke doelgroep

Door het gebruik van bepaalde zoekwoorden op je pagina's kan je met SEO perfect richten op een bepaalde doelgroep! Kijk naar de zoekwoorden die bij jouw doelgroep passen, en pas je website hierop aan.

Versterkt je andere marketingmiddelen

Als je een marketing campagne hebt lopen via bijvoorbeeld Facebook, Instagram of Google dan zal een hoge SEO positie het effect zeker versterken. Je wordt nu nog makkelijker gevonden.
Stap voor stap

Hoe gaan wij te werk?

Een goed technisch gebouwde website vormt de basis voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines en draagt bij aan betere beoordeling. Wij voeren een technische SEO-analyse uit op jouw website en noteren daarbij de bevindingen in een rapportage. Hierbij wordt gelet op de techniek, de zoekwoorden, de Google Snippets, en nog veel meer. Aan de hand van dit rapport wordt samen een strategie bedacht om jouw website te optimaliseren met als doel om een toppositie in de zoekmachines te bereiken!

Runatech zoekmachine optimalisatie
SEO opgesplitst

Onderdelen van SEO

SEO bevat veel cruciale onderdelen, hierdoor is SEO opgesplitst in meerdere diensten om gerichter te werk te gaan.

SEO Techniek

Performance en techniek wordt vaak onderschat bij het verbeteren van de SEO. Het verbeteren van de performance en de techniek kan in combinatie met de andere SEO onderdelen jouw website positie een enorme boost geven!

Zoekwoordenonderzoek

Het doel van een zoekwoordenonderzoek is om goed in kaart te krijgen wat jouw doelgroep nou precies zoekt. Aan de hand van deze resultaten kunnen jouw pagina's beter afgestemd worden op deze zoekwoorden en hierdoor genereer je nog meer organisch verkeer gericht op jouw doelgroep.

Local SEO

SEO kan ook worden toegepast bij kleine(re) bedrijven door heel specifiek te focussen met zoekwoorden op een bepaalde locatie en doelgroep. Met weinig budget kan je hierdoor gericht jouw doelgroep en locatie targetten, ideaal voor lokale ondernemers!

SEO Copywriting

Overtuigende SEO teksten is niet alleen een meerwaarde voor organisch verkeer maar is ook een absoluut pluspunt om in te spelen op de emotie van de klant! Zo kan je ze bijvoorbeeld aansporen tot een actie.
Versterk nu jouw positie in de zoekmachines

Ga samen de uitdaging aan!

Bereik een toppositie met de website van jouw onderneming in de zoekmachines aan de hand van een goede strategie! Je kan mij inschakelen voor een eenmalige SEO verbetering, maar we kunnen ook een maandelijkse samenwerking aangaan.

    Cookies
    Runatech maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren! 
    Accepteren Meer info